Dobrá orientace v našem sociálním systému přitom může pomoci jim i jejich blízkým. S pomocí přichází beseda, která začne zítra v 15 hodin v Dobrušce.

„Srozumitelným a jednoduchým způsobem se zde dozvíte, jaké jsou možnosti sociální a zdravotní péče, na jaké sociální dávky a příspěvky máte nárok, získáte odpovědi na vaše otázky," vzkazují pořadatelé.

Akce je součástí série besed, které probíhají v Královéhradeckém kraji, v Dobrušce se organizace ujala Farní charita. „Program nám nabídla Petra Skácelová z Institutu projektového řízení, který pro Královéhradecký kraj informační kampaň organizuje. Když mi ukázala brožury, které budou návštěvníkům rozdány, neváhala jsem ani chvilku. Krok za krokem je v nich popsáno, jak je potřeba postupovat při využití možností našeho sociálního systému. Zároveň se dotýkají i psychického stavu lidí, kteří potřebují pomoci," oceňuje materiály Jana Poláčková, ředitelka Farní charity v Dobrušce.

Uvádí i další důvod, který ji vedl k rozhodnutí besedu uspořádat. „Farní charita je určena široké veřejnosti, což někteří lidé nevědí. Takže besedu vítám i jako možnost, abychom je seznámili s konkrétní pomocí, kterou nabízíme," zdůrazňuje Jana Poláčková další přínos besedy.

Orientace v sociálním systému, to je hlavní cíl čtvrteční akce. A kdo by měl na besedu přijít? „Je určena hlavně seniorům a osobám o ně pečujícím. Ale také lidem, kteří mají v rodině člověka, u něhož se dá předpokládat, že bude potřebovat pomoc. Je vždy lépe informovat se předem," zve za organizátory Jana Poláčková.

Zítřejší beseda začne v 15 hodin v Pastoračním centru za kostelem sv. Václava.   Dana Marková