Rychnov nad Kněžnou totiž soutěží o to, aby se  tu mohlo postavit Rákosníčkovo hřiště. Těch je po celé republice  již několik, letos má šanci dalších dvacet měst, kde by mohlo zbrusu nové dětské hřiště stát.
Naše okresní město si zatím vede velice dobře, ve své kategorii se drží stále na předních příčkách.

Teď je druhé s počtem hlasů, který se vyšplhal  až na číslo 2861. Doposud se ale pyšnil první příčkou. Soutěž probíhá až do konce února,  do té doby můžete vaše město podpořit a výsledné pořadí  tak zcela změnit.
„Letos jsme se do této soutěže opravdu aktivně zapojili, snažíme se tuto zprávu  předat široké veřejnosti například pomocí webových stránek a zpravodaje města, upozornili jsme také místní školy. O tuto akci je zatím opravdu veliký zájem," prozradila místostarostka Rychnova nad Kněžnou Jana Drejslová.
Ta také dodává, že kdyby opravdu mohlo ve městě vzniknout Rákosníčkovo hřiště, ušetřilo by to městu nemalé finance.

To však prý ale neznamená, že by kvůli tomu  nezrealizovali investice, které měli původně v plánu. Na úkor města by hřiště určitě nevznikalo.
Je určené hlavně pro maminky s dětmi. Radnice má již také jasno, kde by mohlo stát.
„Místo už je vybrané, mělo by to být v městské části Trávník, kde je spousta panelových domů.

Původně tam dětské hřiště stálo, je tu spoustu vhodných míst, kde by se mohlo postavit. V blízkosti je mnoho bytů, také je to kousek od autobusového i vlakového nádraží, takže tohle místo je opravdu lukrativní," dodává místostarostka.
Radnici by výhra v soutěži a  následné postavení hřiště  ušetřilo finance v řádu statisíců.

Jednalo by se nejspíš o částku  300 až 400 tisíc korun.
O tom, zda k této stavbě dojde, ale nerozhoduje pouze město, mohou to ovlivnit všichni, kdo mají zájem, aby se zde Rákosníčkovo hřiště postavilo. Nejvíce by to ale samozřejmě ocenily děti. Stále zbývá několik dní, kdy je možné pořadí ovlivnit.
Prvním místem se v tuto chvíli pyšní Svitavy, mají od Rychnova navíc však  pouze necelých dvacet hlasů.
Jak uvedla i místostarostka Jana Drejslová, zájem o postavení pohádkového placu s Rákosníčkem je opravdu veliký, i v loňském roce se prý hlasovalo, čísla ale nebyla tak vysoká.
Letos ale město od výhry dělí opravdu nepatrný zlomek. Vše se ukáže na konci února.