Ale ani Rychnovsko nestálo mimo dění, i zde lidé projevili svou vůli a touhu vymanit se ze čtyřicet let trvajícího období socialismu.
V okresním městě se začalo demonstrovat až po 17. listopadu. Lidé se na náměstí sešli například ve čtvrtek 23. listopadu kolem 16. hodiny. Následovaly ale i další akce, včetně generální stávky, která se konala 27. listopadu a zapojilo se do ní mnoho podniků a zaměstnanců.

Nespokojenost dávaly najevo tisíce lidí. Konaly se demonstrace, generální stávka. Lidé psali letáky, noviny postupně zveřejňovaly informace, komunističtí pohlaváři ustupovali tlaku veřejnosti a celospolečenských změn. Lidé povětšinou cítili euforii, doufali ve změnu, svobodu a lepší zítřky. Na veřejnosti vystupovali členové Občanského fóra i nespokojení obyvatelé.

Listopadové dny byly hektické. Dělo se tolik věcí, tolik změn. Lidé i nejrůznější instituce vydávali prohlášení, psací stroje „jely" na plné obrátky. (Občanskému fóru v Rychnově ho dokonce zapůjčil Městský národní výbor. Později byly Občanskému fóru přiděleny i nebytové prostory).