Volby do sněmovny začínají za

Nahrávám odpočet ...
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Vánoční menu trochu jinak podle mistra kuchaře

Rychnovsko - Netradiční hostinu si pro vás připravil Robert Johanides, kuchař z čestické hospody.

21.12.2011
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: Shutterstock

Rybí krémová polévka s krutony

1 kapr, divoké koření, sůl, bílý pepř, 2 mrkve, 1 petržel, 1/4 celeru, 1/2 másla, hladká mouka, 0,5 dcl bílého vína, muškátový oříšek, smetana, petrželka, rohlíky

Nejdříve kapra vykucháme. Oddělíme hlavu a ocas a vykostíme. Dáme vařit hlavu, odříznuté ploutve a kostru. Po sebrání pěny přidáme koření a sůl. Mezitím si na polovině másla orestujeme nastrouhanou zeleninu. Na zbylém spolu s moukou uděláme zásmažku, kterou zalijeme vývarem z hlavy a kostí. Přidáme bílé víno ,zeleninu a krátce povaříme. Ke konci přidáme muškátový oříšek, smetanu a podle chuti sůl a pepř. Na závěr dáme orestované mlíčí nebo jikry a obrané maso z hlavy a kostry. Jako krutony nakrájíme rohlík na kolečka, dáme na plech, posypeme nastouhaným sýrem a krátce rozpečeme. Krutony zdobíme hotovou polévku spolu se zelenou petrželkou.

Provensálský kapr

filety z kapra, 2 vejce, 5 lžic strouhanky, 10 dkg eidam, rozmarýn, tymián, bazalka, vegeta, pepř, smetana, kari koření a citron

Filety z kapra nakrájíme na porce a pokapeme citronem, necháme hodinu odpočinout. Zatím si smícháme vejce, strouhanku, bylinky a koření, smetanu, nastrouhaný sýr a vegetu. Filety rozložíme na plech, posolíme a na ně dáme tuto směs. Pečeme na 180 stupňů 15 - 20 minut.

Sváteční tvarohové knedlíky

1/4 másla, 2 polotučné tvarohy, hořká čokoláda, 2 vejce, pomerančová kůra + šťáva z 1/2 pomeranče, citronová kůra + šťáva z 1/2 citronu, 3 lžíce cukru krupice, 2 - 3 hrsti strouhanky, špetka soli

Na obalení: strouhanka, 2 lžíce cukru, 1/2 másla, 1/2 kávové lžičky skořice

Z tvarohu, rozpuštěného másla, vajec, kůry, šťávy, cukru a strouhanky připravíme těsto. Mělo by být tužší. Těsto necháme odpočinout. Na pánvi rozpustíme máslo, kde orestujeme strouhanku z cukrem a skořicí dozlatova. Z připraveného těsta uděláme kuličky, do kterých vmáčkneme kostičku čokolády a zakoulíme.Vaříme ve vroucí vodě 10 min. Knedlíky pak rovnou obalíme v připravené směsi strouhanky a posypeme na talíři moučkovým cukrem a strouhanou čokoládou.

21.12.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Hokejová extraliga: Mountfield HK - Bílí Tygři Liberec.

Rybár: „Snad začíná nová série"

Milan Černý.

„Rozhodla naše nekvalita," přiznal kapitán

V Kostelci pokračuje bezplatné zapůjčování kompostérů

Kostelec nad Orlicí - Město Kostelec nad Orlicí nabízí nadále občanům v případě zájmu bezplatné zapůjčení domovního kompostéru. V poměrně dostatečném počtu jsou ještě k dispozici kompostéry o objemu 450, 800 a 1050 litrů.

Rybárovi rekord utekl, ale Hradci ne

Hradec Králové - Patriku Rybárovi, opoře v masce, rekord v délce neprůstřelnosti unikl, ale hokejový Hradec ho (především) jeho zásluhou má.

Řezali tabák a připravili stát o 130 milionů

Hradec Králové - Už téměř rok se hradecký krajský soud zabývá jedním z nejrozsáhlejších případů daňových úniků při výrobě tabáku ve východních Čechách. Osm podnikatelů a dvě firmy měli připravit stát o 130 milionů korun za nepřiznanou spotřební daň.

Zase koncovka... Zase remíza

Praha, Hradec Králové - Mělo to být hradecké fotbalové derby, jenže Olympia po postupu do druhé ligy přesídlila do Prahy. „Už je neberu jako hradecký tým. Ani tam nehrají žádní kluci z Hradce,“ říkal záložník „pravého“ Hradce Ladislav Martan.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení