Spolu s nimi se blíží také akce našeho Deníku nazvaná Česko zpívá koledy, kterou si oblíbily tisíce lidí po celé zemi i v zahraničí. Princip celorepublikové akce je jednoduchý sejít se ve stejný den a čas na náměstích, u kostelů či na jiných místech ve městech i vesničkách a zanotovat si společně nejznámější české koledy.
Zpívat budeme 10. prosince úderem 18. hodiny.


Na Rychnovsku se už začala připravovat akce na dobrušském náměstí F. L. Věka, které ovšem nebude jediným místem v regionu, kde se bude zpívat.
Koledy zazní také na Jiráskově v Kostelci nad Orlicí a na opočenském Trčkově náměstí.

V Kostelci zazpívá hvězda světového operního nebe Andrea Kalivodová. Všichni návštěvníci se mají na co těšit. Atmosféra na všech třech místech bude skvělá.
Přidejte se k nám letos také vy! Ačkoli je akce již za dveřmi, stále se můžete přihlásit.

Pokud máte ve své obci dobrou partu, jste členy nějakého zájmového spolku nebo třeba klubu seniorů, ozvěte se nám do redakce Rychnovského deníku.
Pomůžeme vám s přípravou akce, zajistíme její propagaci a čtenáře budeme informovat, jak početný u vás byl pěvecký sbor.
Také se budete moci najít na fotografiích na stránkách Rychnovského deníku popřípadě na krátkém videu uveřejněném na internetové stránce Rychnovského deníku: rychnovsky.denik.cz