Panattoni EuropePanattoni Europe je developer průmyslových ploch. Od zahájení činnosti ve střední a východní Evropě, v roce 2005, společnost dokončila 36 projektů o celkové rozloze 1,8 milionu m2.
Nabízí průmyslové, skladové a kancelářské plochy. Specializuje se na stavby na klíč, které přesně odpovídají požadavkům jednotlivých klientů. Jako správce zařízení nabízí Panattoni Europe komplexní administrativní a provozní služby: 24-hodinové zabezpečení, zajištění údržby, výkonnost technického vybavení a také profesionální vzhled parků.
Mezi klienty Panattoni Europe patří velké mezinárodní společnosti jako: Avon, Bertelsmann, CAT Logistics, CEVA, Coca – Cola, Coty Cosmetics, Dachser, Flextronics, Gefco, HM, Orsay.
Více na www.panattoni.cz

Simoldes investuje zhruba 800 milionů korun a vytvoří 300 pracovních míst. Napsal to včera deník E15, podle nějž firmu do Česka přilákalo rozšiřování výroby automobilky Škoda Auto v nedalekých Kvasinách.

„Jsme přesvědčeni, že je to pravé místo nejenom pro dodávky do Škody Auto, ale i dalším výrobcům ve střední a východní Evropě," řekl deníku Jaime Sa, generální ředitel společnosti Simoldes Plasticos. Firma podle deníku dostala od státu pobídku, bude tak mít možnost část investice odečíst z daně z příjmu.

Hala podniku Simoldes Plasticos, který má roční tržby kolem 300 milionů eur (8,2 miliardy Kč), má mít 22.000 metrů čtverečních. V Lipovce, což je místní část Rychnova nad Kněžnou, budovu postaví developer Panattoni Europe.

Škoda Auto hodlá v Kvasinách v nejbližších letech do nových výrobních kapacit, zejména pro sportovně-užitkové vozy, investovat nemalé peníze. V následujících třech letech to bude nejméně 7,2 miliardy Kč.

Nová investice vytvoří až 
1  300 nových pracovních míst a návazně asi 400 míst mezi regionálními dodavateli. Kvasinský závod navýší výrobní kapacitu na 280  000 vozů ročně. Souběžně s investicí bude stát a Královéhradecký kraj investovat do rozšiřování veřejné infrastruktury a do zlepšení školství a zdravotnictví ve městě a regionu.

Z veřejných rozpočtů by na Rychnovsko měly přitéct přibližně dvě miliardy korun. Letos byla v Kvasinách zahájena výroba nové generace nejluxusnějšího škodováckého modelu – vozu superb. Prodávat se začne v červnu.

V průmyslovém parku připraveném Panattoni Europe se plánuje vytvořit několik stovek nových pracovních míst. Volné území v městské části Lipovka, v těsném sousedství Kvasin, kde chce Simoldes Plasticos investovat přes 800 milionů korun, připravila česká skupina Accolade. S výběrem nejvhodnější lokality pomáhala portugalskému výrobci realitní konzultační společnost CBRE. Část své investice si díky investiční pobídce od Ministerstva průmyslu a obchodu zprostředkované agenturou CzechInvest bude moci Simoldes Plasticos postupně odečíst ze své daně z příjmu.

„Simoldes Plasticos chce s podporou Ministerstva průmyslu a obchodu vytvořit v Kvasinách tři stovky nových pracovních míst. Potvrzuje se, že proinvestiční politika této vlády přináší hmatatelné výsledky a pomáhá utvářet průmyslová centra napříč Českou republikou, která jsou zdrojem zaměstnanosti, prosperity a ekonomického růstu celé země," říká Jan Mládek, ministr průmyslu a obchodu.

„Výstavba nového závodu u Kvasin je pro Simoldes zásadním rozhodnutím, protože podporuje naši zákaznickou strategii a růst firmy. Jsme přesvědčeni, že je to to pravé místo nejenom pro dodávky do Škoda Auto, ale i dalším výrobcům ve střední a východní Evropě. Je tu odpovídající infrastruktura a dostupné technologické know-how, a to nás spolu s našimi zkušenostmi a znalostmi utvrzuje v tom, že náš nový podnik bude s to dodávat kvalitní a konkurenceschopné produkty, oceňované našimi zákazníky," říká Jaime Sa, generální ředitel společnosti Simoldes Plasticos.

V Lipovce už 
začaly zemní práce

„Simoldes Plasticos postavíme na míru přesně jejím požadavkům novou budovu o ploše 22 000 m2. Nabídli jsme kvalitně připravené území, na kterém jsme schopni klientovi předat jeho novou budovu spolehlivě a včas už za pár měsíců. A právě naši rychlost Simoldes Plasticos velmi ocenil," říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe Česká republika, a upřesňuje, že v Lipovce už začínají zemní práce.

Plochu pro nový závod připravila česká skupina Accolade. „Už před dvěma lety jsme si vyhodnotili, že průmyslovou zónu v Kvasinách čeká bouřlivý rozvoj, a proto jsme hledali vhodné plochy v co nejbližším sousedství," říká Milan Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade a dodává, že Accolade, a Panattoni Europe mají v sousedství Kvasin volné plochy připravené i pro příchod dalších společností.

Lukáš Šaling, Senior Industrial Agent společnosti CBRE, který koordinoval jednání se Simoldes Plasticos, říká: „Vytipovali jsme několik zajímavých projektů v oblasti Kvasin, které byly pro Simoldes Plasticos preferovanou volbou díky blízkosti společnosti Škoda Auto. Ve výběrovém řízení Panattoni Europe nabídla nejlepší podmínky, které nejlépe vyhovovaly strategii společnosti Simoldes Plasticos."

„Agentura CzechInvest zprostředkovala pro Simoldes Plasticos investiční pobídku ve formě slevy na dani z příjmů právnických osob. Postupně si tak bude moci odečíst část své investice," uvedl Karel Kučera, generální ředitel agentury CzechInvest. I v čase, kdy Simoldes Plasticos může odvádět méně prostředků na dani z příjmů, je stále plátcem všech ostatních daní a poplatků, a jak před několika lety potvrdila studie společnosti Deloitte, poskytnutí investiční pobídky ve finále znamená zvýšený příjem do státní kasy.