Zvelebila se tím část obce a navíc mají obyvatelé při návštěvě úřadu vyšší pohodlí. Dohodli jsme se s Českou poštou, že zůstane pobočka v Trnově. Přestěhuje se právě do budovy obecního úřadu.

Plánujeme také opravu chodníků v Houdkovicích, která by měla začít co nevidět. Letos chceme také začít rekonstrukci místní hasičské zbrojnice. Budeme ji zateplovat. Jedná se o poslední etapu rekonstrukce.

Radost máme také z toho, že od září rozšíříme kapacitu místní školky. A to dokonce o jednu celou třídu. Pro rodiče je to jistě velmi dobrá zpráva. Nedávno jsme zprovoznili také internetové stránky a sms kanál.

V obci to žije také v oblasti kultury. Na té se podílí především různé spolky a dobrovolní hasiči. „Živo" je tu pořád. Plánujeme například loučení s prázdninami, často se tu konají dětské dny s různými soutěžemi.

Rubriku „Co je nového, pane starosto?" přinášíme pravidelně každý týden v úterním vydání. Tento týden vám ji přinášíme mimořádně ve středu. Pořadí oslovovaných starostů a starostek je abecední podle názvu obce.