Několik týdnu ji totiž „zdobí" informační tabule, která hlásá, kdy odjíždí autobusy.

Místním se většinou nelíbí, stěžují si, že hyzdí historickou budovu a navíc je na ni z chodníku špatně vidět. Tabuli řešili na svém nedávném jednání také kostelečtí zastupitelé. „Pro mě osobně je to estetická vražda. Budova školy byla za vysoké peníze zrekonstruovaná. Lidé mě zastavují a ptají se, zda je to v pořádku. Zajímalo by mě, zda se rada řídila nějakým doporučením? Jaké bylo vyjádření ředitele školy, architekta města a památkového ústavu," ptal se zastupitel Jan Šlaj.

Rozhodnutí o umístění tabule bylo podle starosty Františka Kinského nutné udělat velmi rychle. „Já vašemu poraněnému estetickému cítění rozumím. Neměli jsme však více než měsíc času. Jedná se o umístění dočasné, jakmile najdeme lepší řešení, budeme jednat. Ale najít řešení je velmi složité," poznamenal starosta. V tuto chvíli však jiné místo k dispozici není.

„Souhlasím s tím, že to není ideální řešení, ale bylo jediné," dodal starosta. Zda a kdy se tedy bude informační tabule přesouvat, není jasné. Ačkoli některým lidem tabule vadí, stížnosti přicházely již před jejím umístěním. Jízdní řády byly totiž často poškozené, počmárané a otrhané, a cestující proto neměli o spojích přehled.