A není divu. Parkoviště už pomalu nestačí a přes oběd jsou stoly přeplněné. Navíc se tady scházejí i známí z okolí a početné rodiny si na oslavy taktéž vyberou místní podnik.
A co, že za úspěchem stojí? Podle provozovatele Pavla Zaujece je to dobrá kuchyně, milý a vstřícný personál a taky nabídka, která není v každé restauraci.
„Dnes všichni dělají minutky, ale málo v které hospodě máte možnost výběru i z klasické české kuchyně. Omáčky a to, co vařili naše babičky. A to je cesta, kterou jsme si zvolili a lidem to chutná. U nás si můžete dát rajskou, svíčkovou nebo španělského ptáčka či znojemskou," říká Pavel Zaujec.
Kromě klasické kuchyně si hosté přijdou na své i při speciálních akcích. A že jich má Čestická hospoda v „repertoáru" řadu. Zvěřinové hody či posvícenské se staly už tradicí. V nabídce se objevuje i mexický týden nebo italská kuchyně. „Jde ale o akce, kdy si daná jídla běžně lidé doma nepřipraví. Tady mají možnost to ochutnat," upřesnil provozovatel.
A co na to štamgasti, kteří už potřetí za sebou vynesli hospůdku na první příčku? Ti by nic neměnili. „Pravidelně sem jezdíme na jídlo. Obsluha je velmi ochotná a milá, což je moc příjemné. Jsme tady spokojení," říká Zdena Myšková.
To Petr Žid usedá ke stolu pravidelně se svou rodinou. „Chodíme sem na oběd. Mám to tady rád. Výtečně vaří a porce jsou skutečně pořádné. Obsluha je milá a příjemná, takže není snad ani co vytknout," vypráví. Navíc podle něj je tady velký výběr a to i pro lidi držící štíhlou linii. „Je to tak. I já si tady občas dávám zeleninový salát s masem nebo hlívu ústřičnou a je to taky výtečné," upřesnil Petr Žid.
Třetím do party čtenářů, kteří hlasovali pro čestickou hospodu, byl Josef Černý. „Před deseti lety jsme se tady stavovali poprvé a byli jsme spokojeni. Nic se nezměnilo ani před třemi lety, přesto, že jsem měl dietu, jelikož jsem byl po žloutence a spokojenost přetrvala i při naší návštěvě v létě, takže jsem měl jasno, komu dám v hospůdce roku hlas. V okolí je to asi jediná hospůdka, kam bych zajel. Jsme tady moc spokojeni," vypráví.
Spousta lidí se v Čestické hospodě staví ze zvědavosti, jelikož je umístěna hned u hlavního tahu na Hradec Králové. A pochvala obsluhu většinou nemine.
„Nebráním se ale ani případné kritice. Nemám však rád lidi, kteří se tváří, že je všechno v pořádku, ale sotva zavřou dveře, jsou nespokojení a brblají. Naopak jsem rád, když si host i postěžuje. Víme poté, co můžeme zlepšit a co jim vadí. To je pro nás výzva ke změně a nápravě. Když člověk nadává, ale neřekne nám to, je to k ničemu," doplnil Zaujec.
Srdcem hospody však zůstává kuchyně a mistři v ní, což v Čestické hospodě funguje skvěle. Důraz tady kladou i na obsluhu, takže servírku nebo číšníka v džínách a tričku tady nepotkáte.
Co své oblíbené hospůdce přejí a na čem si nejraději pochutnají?
ZDENA MYŠKOVÁ
Především to, aby měli stále spokojené hosty a pořád tak výtečný personál. Já si tady nejraději dávám maso v těstíčku. My to doma nevaříme, takže proto si to tady moc ráda dávám. A k pití pěkně bavoráka.
JOSEF ČERNÝ
Ať se jim dál daří, ať mají pořád tak plno a hlavně ať jsou hosté stále tak spokojení jako doposud! Já mám nejraději českou klasiku, takže si tady rád dávám svíčkovou nebo španělského ptáčka. Je pravdou, že svíčková je tady vyhlášená.
PETR ŽID
Přát se dá snad jen spokené hosty a ať se daří jako doposud. Nejraději si dávám katův šleh a někdy taky Tatarka. A někdy si taky dávám něco lehčího. Třeba když jsem zrovna v dietě. Dám si salátek s masem nebo hlívu ústřičnou. Je tady prostě výběr.