I přes nepřízeň počasí se na Majálesu sešli návštěvníci z širokého okolí, kteří byli zvědaví na mnohá hudební představení. Akci zahájila hudební skupina Whatrock z Jaroměře, která sklidila u publika veliký úspěch.Po celém areálu se rozléhal nepřeslechnutelný hlas zpěvačky.

„Je to tu super, jezdíme sem každý rok. Přijeli jsem hlavně kvůli skupině Atmo Music, ta je pro nás hodně velikým lákadlem,“ prozradila Helena Pilárová z Nového Města nad Metují.

MajálesMajáles se slaví v různých městech po celé republice.

Je to oslava studentského života a zároveň jara.

Některá města, kde se tato akce také pořádá:
Praha
Pardubice
Hradec Králové
Brno

Hudební akci pořádají zpravidla studenti, je zahájena průvodem městem.

V některých městech se také volí král Majálesu.

V Dobrušce se akce konala už pátým rokem.

Je to jediná akce svého druhu v našem okrese, jinde v okolí se Majáles nepořádá.

Studenti v roce 2010 dali poprvé dohromady tuto akci a od té doby v tom pokračují.



Jiní se přišli podívat i s dětmi, a to hlavně na vystoupení mažoretek. Někteří měli v průvodu také své ratolesti.

„Jsem tu poprvé, je tu ale hrozná zima. Moc se nám líbily mažoretky, měly to hezky secvičené. Jsem příznivcem těchto mladých hudebních kapel, jsou šikovní. Jsem rád, že jsem se přišel s rodinou podívat,“ dodal Petr Kacálek, který je původem z Dobrušky.

 Každý měl svého favorita, v dobrušském parku vystoupily například Rogers, Skywalker nebo Atmo Music. Samozřejmě nechybělo ani občerstvení, velká zima ale lákala spíše k nakoupení horkých nápojů. Každý návštěvník si tu však mohl zakoupit i míchaný drink, který mu připravili sami studenti.

 Pro mlsné jazýčky tu byl také široký výběr, od klobás až po sladký trdelník.

„Přijeli jsme sem už podruhé, hodně se nám líbí Skywalker, Atmo Music a Rogers. O této akci jsme se dozvěděli od kamaráda. Bohužel to trošku kazí to počasí,“ dodala Žaneta Cermanová ze Sekeřic.

I když byla obrovská zima, vydrželi někteří až do večerních hodin, zahřívali se tancem a teplým pitím.

Celá akce probíhala již poněkolikáté, a to pod taktovkou zdejších studentů, místního gymnázia a města. Snad bude v příštím roce více přát pořadatelům počasí, i když skvělá zábava tu rozhodně v sobotu nechyběla.