Nehody se naštěstí obešly bez zranění osob, pouze s hmotnou škodou. Dvě srny i zajíc byli na místě usmrceni. Celková škoda činí devadesát tisíc korun.
Dá se navíc předpokládat, že srážek bude přibývat. S příchodem jara totiž výrazně roste počet autonehod, jejichž příčinou je střet se zvěří. Jde o každoročně se opakující jev. Počet střetů vozidel se zvěří začíná strmě stoupat na přelomu února a března, dalšími kritickými měsíci jsou duben, květen a červen.

Server ibesip.cz zveřejnil informaci, odkazující se na dotazníkové šetření Ústavu zoologie, rybářství, hydrobiologie a včelařství Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Podle tohoto šetření například jen zajíců polních zahyne ročně na našich silnicích a dálnicích zhruba 144 tisíc, srnců obecných skončí pod koly 129 tisíc kusů, bažantů obecných 39 tisíc a umírají i další zvířata.

Co se týká vysoké zvěře, ta se pohybuje v blízkosti silnic především za svítání a za soumraku. Pokud je zvíře oslněno světly auta, zůstává většinou strnule stát a je zmateno. Brzdná dráha osobního auta jedoucího šedesátikilometrovou rychlostí je za běžných podmínek kolem 35 metrů. Při ztížených podmínkách, jako je námraza, mokro a podobně se brzdná dráha samozřejmě prodlužuje. Eliminovat střety aut se zvířaty se daří díky takzvaným pachovým ohradníkům. Jedná se nejčastěji o dřevěné kůly podél cest, které jsou pokryté speciální pěnou s pachem predátorů. Zvíře se tak pudově silnici vyhne. Odborníci považují ohradníky za efektivní prevenci. Jejich účinnost je až 80 %.