Jenom dvě malé šatny se dvěmi sprchami, toaletou a umyvadlem pro hráče a jeden záchod pro veřejnost. Taková je nyní situace sportovní haly U Dubu v Týništi, kterou se město rozhodlo změnit. Hodlá totiž přistavit budovu, kde vzniknou šatny se sociálním zařízeními, a to i pro veřejnost.

„Stávající situace je opravdu velmi nedostatečná. Když přijeli chlapi na turnaj v basketbalu, tak se do šatny ani nemohli vejít. Stejně tak jeden záchod pro lidi, kteří se přišli podívat na zápas, absolutně nestačil," vysvětlil Zdeněk Hejna, vedoucí odboru správy majetku města, podle něhož úspěšně skončilo výběrové řízení na dodavatele stavby a nyní se čeká, zda se někdo odvolá, aby mohla být podepsána smlouva.

„Pokud vše půjde dobře, podepíšeme ji na začátku července, přesně v sobotu pomine odvolací lhůta deseti dní. Ihned poté by se mělo začít stavět," řekl Zdeněk Hejna, podle něhož by mělo být vše dokončeno v polovině září a to proto, že v tuto dobu začíná podzimní sezona zápasů, hlavně basketbalu.

Stavba přímo navazuje na sportovní halu, přesto se kromě sociálního zařízení a šaten bude muset postavit i technická místnost kvůli samostatnému topení.

„Jedná se o stavbu, která nebude nijak velká, je to pouze jedno patro s pultovou střechou, přilepené na ani ne celou šířku boku haly, protože vzadu je kotelna a přívod plynu. Nicméně to bude vypadat docela pěkně," řekl Zdeněk Hejna.

Přístavba přijde Týniště na necelé tři a půl miliony korun, žádnou dotaci nemá. „Rozhlíželi jsme se, ale žádnou jsme nenašli. Musíme si to zaplatit sami, jako skoro všechno. Většinou uspějí malé obce z programu rozvoje venkova, ale města naší velikosti nemají skoro kam pro peníze sahat," přiznal starosta Jaroslav Matička.

Na začátku se radnice rozhodla nechat si vypracovat projektovou dokumentaci, aby zjistila, za kolik se zhruba podaří přístavbu postavit. Schválené peníze z březnového zasedání zastupitelstva nestačily, takže musely být navýšeny. „Zastupitelstvo muselo z rezervy města nějakou tu kačku přidat, protože všechno zaplatíme z vlastních zdrojů, žádný úvěr si nebereme," dodal Zdeněk Hejna.