Předvelikonoční páteční odpoledne se sjezdovka v Deštném zaplnila spoustou berušek a broučků, nechyběli vodníci, ježibaby, trojhlavá saň, chrabrý princ a spousta dalších pohádkových i jiných potvor… Kolemjdoucí návštěvníci Deštného měli zajímavou podívanou a zpestření. Pohádkové postavičky totiž sjížděly sjezdovku na zbytcích sněhu s velkým uměním přes boule i skoky, zvládaly slalomovou dráhu i sladkou jízdu.

Když se všichni vyřádili a značně promrzli, odjeli se zahřát a posilnit do chaty Panorama. Zde se konalo zhodnocení uplynulé závodní sezóny ze stran trenérů. Byli jsme seznámeni s připravovanými letními soustředěními a dalšími organizačními záležitostmi.

Společně s rodiči jsme poseděli, zavzpomínali na zážitky ze závodů, tréninků i ze zimních soustředění a vše jsme si připomněli promítáním fotografií, které vyvolávaly úsměvy na tvářích.

Medailí cinkalo na krku spoustu

A jak to vlastně bylo? Letošní zima se zpočátku nemohla probudit. Nedostatek sněhu v prosinci potrápil lyžaře při trénování i při organizaci prvních závodů sezóny. Ale nakonec se zima vybarvila, nadělila sněhu, mrazu i sluníčka dostatek . I medaile ze závodů byly.

Své zkušenosti zhodnotili svými výsledky i v letošní sezóně nejlépe naši dorostenci.Ti mají za sebou nejvíce dřiny, nejvíce odjetých závodů, které zúročili dosaženými výsledky a medailemi.

Nejúpěšnější starší dorostenec Petr Remeš má odjetých celkem 23 závodů. Získal 8 zlatých, 6 stříbrných a 3 bronzové medaile. Stal se celkovým vítězem Českého poháru ve sprintech, získal titul vítěz Poháru Královehradeckého kraje. Byl druhý v celkovém pořadí Bohemia Tour dorostenců 2012. Pro sezónu 2012je zařazen do juniorské reprezentace ČR.

Starší dorostenka Šárka Jirásková má za sebou 21 závodů. Získala titul vítězka Českého poháru v běhu na lyžích, zvítězila i ve sprintech a je celkovou vítězkou Poháru Královehradeckého kraje. Celkově získala: 8 zlatých, 4 stříbrné a jednu bronzovou. Je zařazena mezi olympijské naděje.

Dařilo se na všech frontách

Výborných výsledků dosáhla i mladší dorostenka Kristýna Holíková. Ta má na svém kontě celkem 7 zlatých, 4 stříbrné a jednu bronzovou medaili. Je druhá v Českém poháru a v poháru Královehradeckého kraje obsadila 3. místo.

Loňští úspěšní st. dorostenci J. Šabata a K. Píč již letos patří do silné kategorie mužů a juniorů. Karel Píč je členem juniorské reprezentace ČR. Za sezónu odjel 21 závodů. V poháru Královehradeckého kraje obsadil druhé místo.

Třetí místo v poháru Královéhradeckého kraje získal Ondra Martinec z kategorie starších žáků a velmi dobrých výsledků dosahovala i stárší žákyně Zuzka Holíková, která si z MČR v Jablonci n. Nisou přivezla bronz ze závodů volnou technikou a zúčastnila se i pátých Olympijských her dětí a mládeže v Beskydech.

Kromě těchto vyjmenovaných lyžařů si zaslouží pochvalu a poděkování všichni závodníci, kteří pilně trénují, účastní se soustředění a umísťují se na „bedně“ nebo na předních místech okresních a krajských závodů.

Celkově oddíl získal za letošní sezónu: 35 zlatých, 35 stříbrných a 26 bronzových medailí. Poděkování a uznání patří i jejich obětavým rodičům a zvláště trenérům. Petru Michlovi, který se věnuje dorostu, Joskovi Michlovi, na kterého se těší jeho žáci a trenérce našich benjamínků paní Janě Štefkové.

Ski Skuhrov nad Bělou

Skuhrovští běžkaři si „zablbli“ na svahu. Letošní sezonu zakončili stylově