I letos bude zahájen v závislosti na sněhových podmínkách, přičemž dopravní podnik první skibus vypraví zřejmě už 17. prosince. Zájemci o zimní sporty mohou takto pohodlně cestovat z Hradce Králové do Orlických hor až do 26. března příštího roku.

Skibus vyjede v období od 17. prosince do 26. března každý víkend a navíc denně i v době vánočního volna, tedy od 24. prosince až do 1. ledna. Do Deštného však tento speciální autobusový spoj vyrazí také v den pololetních prázdnin, tedy 3. února a poté ještě v době jarních prázdnin v okresu Hradec Králové od 13. do 19. února 2017.

Skibus dopravního podniku je přímá speciální linka, vozidla tak nebudou po trase do lyžařského centra nikde jinde zastavovat. Jízdné bude možné platit jak v hotovosti, tak městskou kartou, přičemž platba městskou kartou bude zvýhodněna. Jednosměrné jízdné na trase bude stát sedmdesát korun při klasické platbě v hotovosti a padesát korun při použití městské karty. Lyže odveze autobus zdarma.

Po příjezdu v devět hodin na parkoviště přímo pod sjezdovkou v Deštném si cestující mohou ponechat svoje zavazadla ve voze. Na zpáteční cestu vyrazí skibus v 16:15 hodin.

Skicentrum Deštné poskytne při předložení jízdenky ze skibusu desetiprocentní slevu z celodenní jízdenky a čtyřhodinové jízdenky.