V kategorii nad 70 let Miloslav Jaček porazil ve 4. kole jednoho z vítězů předchozích ročníků Václava Vítka z Chebu a je samostatně v čele s náskokem celého bodu, zatímco jeho pronásledovatelé hodně remizují. Dnes se utká Miloslav Jaček s Emilem Macurou ze Zlína. Překvapivým vedoucím hráčem kategorie nad 60 let se 100% ziskem je Josef Novotný, zvaný Katenáčo, Region Panda. Ten po zdolání Josefa Přibyla porazil i 4. nasazeného Petra Mlýnka z Durasu Brno a vede se 4 body před Miloslavem Pilařem (Vyšehrad) a Evženem Pospíšilem (Říčany), 3,5 bodu.

Dnes se utká Pilař - Novotný a Přibyl - Pospíšil. V kategorii nad 50 let překvapivě vybojoval remízu s prvním nasazeným Marianem Sabolem jičínský šéf Zdeněk Urban a jsou společně v čele maratonu, kde je ovšem ještě řada dalších silných šachistů. Dnes je na programu: Kozák - Sabol, Urban - Siebenbürger. M ČR seniorů se účastní celkem 149 hráčů.

OPEN senior v rapid šachu vyhrál Yura Vorobyov ze Sevastopolu (44 účastníků), řešitelskou soutěž Oliver Ralík (Levice SVK) – 11 účastníků. Účastníci mají za sebou i vydařený společenský večer. V sobotu je na programu soutěž 4 členných družstev seniorů.

Jiří Daniel