Rekonstrukcí projde původní objekt školy i přístavby z pozdějších let, které dohromady tvoří areál přiléhající k rychnovské ulici U Stadionu.

„Prostory průmyslové školy jsou již nevyhovující jak po stránce energetické náročnosti, tak i z hlediska protipožárních, bezpečnostních a hygienických. Rozvody vody, tepla a elektrické energie jsou často za hranicí své životnosti. Po chystané rekonstrukci bude škola schopná rychle reagovat na potřeby významných výrobních podniků v regionu," uvedl radní Josef Dvořák, který odpovídá za krajské investice.Všechny opravené prostory budou mít podlahy v jedné úrovni, což usnadní přepravu strojů a materiálu a také zvýší bezpečnost provozu. Práce budou zahrnovat nové rozvody elektřiny, vytápění, technických plynů, vzduchotechniky a vody, úpravu vnitřních povrchů stěn a stropů, nové zdravotně technické instalace a výměnu oken. Ve stávající vstupní hale budou nově umístěny turnikety pro evidenci příchodů a odchodů všech osob.

Nejvyšší přípustná hodnota zakázky je 79,2 milionu bez DPH. Dotace by měla pokrývat 90 procent potřebných zdrojů. Práce budou realizovány v letošním a příštím roce. Odůvodnění této významné zakázky musí ještě schválit zastupitelstvo kraje na svém zasedání 21. března.