„Veřejnost si myslí, že pivo je jako guláš. Jeden den se uvaří a druhý se hned jí. Tak tomu opravdu není. Desítka zraje v ležáckém tanku 30 dní, jedenáctka 40 a dvanáctka 50. Nejdéle trvá zrání třináctky, ale tu jsme zatím ještě nevařili,“ vysvětlil Tomáš Konvalina, který má v Podorlické sodovkárně na starost i připravovaný pivovar. Jak doplnil, v současnosti mají uvařeno 2400 litrů dvanáctky a po 1200 litrech jedenáctky a desítky.

„Jako první ochutnají rychnovské pivo návštěvníci Hotelu Havel, kde jsme připravili ochutnávku pro veřejnost na 20. února. K nám do sodovkárny si budou moci přijít zájemci koupit soudek zřejmě až od 1. března,“ upřesnil Tomáš Konvalina.

Rychnovské pivo ochutnají jako první hosté Hotelu Havel.
Rychnovské pivo ochutnají jako první hosté Hotelu Havel.