Kde čekat komplikaceUzavírka v Českém Meziříčí.

Dopravní omezení ve směru z Čestic na Týniště nad Orlicí.

Ne železnici čekají cestující výluky 
z Častolovic na Doudleby.

Přes léto se na mnoha místech okresu začalo kopat do povrchu silnic. Na cestách je potřeba počítat se zdržením.
S částečnou uzavírkou vždy po polovinách šířky vozovky se setkávají řidiči například na silnici I/11 z Čestic ve směru na Týniště nad 0rlicí. Opravuje se zde povrch vozovky. V tomto úseku funguje kyvadlový provoz jedním jízdním pruhem. Silnice by měla být opravená do 14. srpna.

UZAVÍRKA V MEZIŘÍČÍ

Zdržení čeká řidiče také ve směru na Dobrušku, také v tomto úseku opravují silnici ve směru od Bílého Újezdu po Chábory.
Úplná uzavírka je od pondělí v Českém Meziříčí a potrvá až do 2. září. Jedná se o silnici číslo III/30815 v úseku od křižovatky se silnicí č. III/30426 po křižovatku s místní komunikací ul. Sokolská a v druhém úseku od křižovatky se silnicí č. III/30818 po konec obce České Meziříčí. Ŕidiči se musí připravit na objížďku. Částečné uzavírce se nevyhnou lidé ani v Potštejně.

Do investic se přes léto pustilo i město Rychnov nad Kněžnou. Na mnoha místech opravují chodníky. V současné době vznikají nové například v Lokotě. Také zde je potřeba při průjezdu obcí přibrzdit.

„Začínají se opravovat chodníky také v blízkém okolí Rychnova, a to například v Lokotě nebo v Dlouhé Vsi. Přímo ve městě se mění chodník Nad Zvonicí a hotový je už u nemocnice," prozradila místostarostka Rychnova Jana Drejslová.

Ta dodává, že práce město směřovalo právě na letní prázdniny, kdy se tu pohybuje méně lidí.
Bez komplikací se ale bohužel pro některé neobejde ani cesta vlakem. Zde čeká na cestující výluka z Doudleb nad Orlicí do Potštejna, která trvá od pondělí do pátku. V úseku Častolovice – Doudleby nahradí vlaky autobus od osmého do desátého srpna.