Řidiči, kteří přes den mezi jedenáctou a druhou hodinou projíždějí Lupenicí, jsou ostražití. Do opravené místní hospody se sjíždějí hladoví lidé z okolí, aby se tu naobědvali. A jejich způsob parkování značně komplikuje život ostatním účastníkům silničního provozu.

Deník na místě zdokumentoval situaci okolo jedenácté hodiny dopoledne. Parkuje se před hospodou, kde šikmo stojící auta zasahují do vozovky.

A aby toho nebylo málo, tak „lenoši" zastavují i naproti na zatravněné ploše, která k tomu určená rozhodně není.

„Přes oběd jsou tu opravdu všude auta. Projíždí se špatně i s osobákem, natož pak se zemědělskou technikou. Už jsem s tím měl nejednou problém," říká jeden z obyvatel okolních domů a poukazuje také na to, že pod hospodou je další parkoviště. Tam jsou ale hladovci často líní zajíždět.

Je pochopitelné, že provozovatelé hospody se snaží zajistit co nejvíce parkovacích míst pro své zákazníky.

Kolem poledne musí řidiči 
v Lupenici přibrzdit

Podle hospodského Červinky je jádro celého problému v neukázněných lidech.

„Někteří prostě zaparkovat neumí a pak překážejí. Na druhou stranu se alespoň zpomalil provoz v tomto úseku. Dříve tu auta jezdila třeba sedmdesátkou, teď si musí dávat pozor," hodnotí Červinka a také odkazuje na možnost parkování na novém místě pod kopcem u hospody.

Toto nové parkoviště 
se opravdu zaplňuje až jako poslední, když nahoře u silnice už se takřka nedá hnout.

Ale ani parkování „dole" není výhra. Lidé mířící odtud do hospody musí obcházet auta před ní, pohybují se tak přímo po silnici. A to vrací celý problém opět na začátek – šikmé parkování před hospodou zhoršuje bezpečnost.