Vše bylo na zápis vzorně připraveno a celé odpoledne zapisovalo vždy osm učitelů najednou, další učitelé zachycovali jedinečné okamžiky pomocí fotoaparátů a ve školní sborovně se předávaly důležité dokumenty s razítky a podpisy ředitelky i rodičů.

Některé děti přinesly svou novou školní aktovku s sebou, aby dokázaly, že do školy se již opravdu těší a jsou dokonale vybavené.

Důležitější byly ale dovednosti a znalosti, které museli chlapci a holčičky prokázat.

A tak příští školáci říkali básničky, zpívali písničky, opakovali nejrůznější slova, poznávali barvy, tvary, ovoce i zeleninu anebo zavazovali tkaničku?

Správnou výslovnost musí ještě někteří potrénovat, než nastoupí do školy, ale jinak probíhalo všechno v příjemné atmosféře a bylo vidět, že rodiny neberou zápis do školy na lehkou váhu, ale jako důležitý předěl v životě jejich potomka.
Všechny příští prvňáčky zveme na únorový karneval v pavilonu.

A pokud máte doma předškoláka a z nějakého důvodu jste se nemohli dostavit 15. 1. k zápisu, můžete si domluvit náhradní termín u zástupkyně Květy Sedliské (tel. 773 772 352). Na všechny žáky se těší učitelky budoucích prvních tříd Radka Pokorná, Jana Šabatová a Helena Čermáková.

Děkujeme všem rodičům za projevenou důvěru, když přivedli své děti právě do naší školy.
Radka Polívková,
ředitelka ZŠ RK Masarykova