Deník chce tyto první kroky taktéž zachytit a dát škole, rodičům i známým možnost, uchovat tuto vzpomínku živou co nejdéle. Na stranách Rychnovského deníku tak najdete fotografie žáčků prvních ročníků. Škola, která má o možnost zveřejnění tabla svých prvňáčků zájem, stačí když kontaktuje redakci na email silvie.sprynarova@denik.cz. Uveďte prosím název školy a kontakt na osobu, s níž se budeme moci domluvit na podrobnostech. 
Fotografie jednotlivých tříd najdete i na webu rychnovsky.denik.cz/prvnacci.

PRVNÍ TŘÍDA CÍRKEVNÍ ZŠ BOROHRÁDEK

První třída Církevní základní školy Borohrádek

Čtrnáct nových školáků usedlo v září do lavic první třídy v církevní Základní škole v Borohrádku. Pomalu se blíži ke konci jejich první pololetí a malý žáčci jsou šikovní a učenlivý. Alespoň takto o nich hovoří jejich třídní učitelka Vladimíra Tučková. „Za první tři měsíce školní docházky se už děti naučily číst první slabiky, psát první písmenka a umějí počítat do pěti," chválí své žáky.

A kdo, že patří k těm šikulům? Bulíčková Natálie, Dlabola Michal, Fuchsa Martin, Grulich Matyáš, Hejdová Eliška, Hermanová Lucie, Janečková Natálie, Janoušek Vojtěch, Loufková Marie, Mádlová Tereza, Peremská Zdena, Sazima Radek, Vejs Kryštof a Verner Jakub. „Všem svým prvňáčkům přeji, aby jim šlo učení stejně jako doposud a aby pro ně bylo zábavou," dodává Vladimíra Tučková.