Kritéria pro udělení známky jsou velice přísná a hodnotí se hned několik faktorů. „Zaměstnavatel musí pracovat alespoň ze 75 procent s osobami se zdravotním postižením. Jeho výroba ale musí být po všech stránkách konkurenceschopná, takže známku nemůže získat někdo, kdo vyrábí pouze na sklad a výrobu založil jen kvůli dotacím," vysvětlila Hana Potměšilová, ředitelka Nadačního fondu pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením (NFOZP).

Konkurenceschopnost výrobků je pak chápána z několika hledisek. Produkty musí být srovnatelné s běžnou výrobou nejen kvalitou, ale také cenou.
Vedle výstupních produktů se hodnotí hlavně vztahy mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci. Vedle standardních předpisů, týkajících se například bezpečnosti práce nebo zákoníku práce, se klade velký důraz na sociální aspekt.

„Zajímá nás, jak zaměstnavatel komunikuje s pracovníky i jejich rodinnými příslušníky a zajímá se o jejich problémy," vysvětlila Hana Potměšilová, ředitelka NFOZP.

Všechny podklady zajišťují přímo na místě dva kontroloři ze Sdružení pro oceňování kvality. Sledovaný subjekt od nich musí získat alespoň 80 bodů ze 100. Neratov uspěl s přehledem, získal hned 97 bodů.

„Udělení ochranné známky je pro nás hodně významné i proto, že jsme ji získali pro všechny naše dílny. Je to důkaz toho, že pracujeme kvalitně a poskytujeme lidem příjemné prostředí," uvedla Zdenka Burešová z občanského sdružení Neratov. Tomu by měla známka přinést zviditelnění i možnost oslovit nové potenciální zákazníky. Sdružení si totiž klade za cíl být ekonomicky co nejvíce samostatné.

Známka se uděluje na dobu dvou let, ale pokud by subjekt neplnil její podmínky, je možné ji kdykoliv odebrat.