Konalo se zde setkání na počest zakladatele známého poutního místa s kaplí Panny Marie Lurdské a křížové cesty, velice osvíceného muže Aloise Mádra, který se narodil před kulatými 170 lety v nedalekém Bohdašíně. Právě on vtiskl v roce 1888 části Dřízenského údolí nezaměnitelné kouzlo genia loci jak pro věřící, tak pro lidi bez víry. Dnes je jen stěží pochopitelné, že v podstatě jediný člověk financoval většinu nákladů – 3 328 zlatých 72 krejcarů na kapli a 2000 zlatých na křížovou cestu.

Slavnost celebroval samotný biskup královéhradecký - Mons. Jan Vokál. Pozvání k účasti přijal také Josef Mádr, potomek bratra Aloise Mádra z pátého pokolení. Součástí akce bylo i požehnání vloni stylově opravené kapli, jejíž náročnou obnovu v hodnotě téměř 1,2 milionu korun zajistilo díky podpoře Ministerstva pro místní rozvoj a Královéhradeckého kraje vedení obce v čele se starostkou Zdeňkou Seidelovou.

A protože v Přepychách nedělají nic napůl, nezapomněli ani na renovaci hrobu pátera Mádra, který se dožil pouhých 41 let a je pochován na starém hřbitově u kostela sv. Prokopa.

„Obnovu místa posledního odpočinku této osobnosti podpořily Přepychy 10 tis. Kč, více než 35 tisíc věnovali naši občané,“ připomněla se zjevným uspokojením v hlase Zdeňka Seidelová.

Kytice červených růží na hrobě byla poděkováním vzácné osobnosti, jež toho pro Přepychy stihla vykonat tolik, že se nesmazatelným způsobem navždy zapsala do zdejších dějin. Bohatý Mádrův život pak navíc mapuje čerstvě vydaný almanach nazvaný Tré vzácných drahokamů.