Dva dny v určitou dobu měli v hledáčku ale i parkování řidičů poblíž závodu Škoda Auto v Kvasinách, které je dlouhodobě díky neukázněnosti některých řidičů problematické.

Mnoho z nich neparkuje na dostačujícím parkovišti u firmy, ale na místech, kde parkování není povoleno (travnaté plochy, soukromé pozemky). „Jak jsme se během střídání směn přesvědčili, na velkém odstavném parkovišti stále bylo mnoho volných míst na parkování k dispozici. Zároveň jsme zadokumentovali osobní auta, která stála poblíž druhého vchodu do podniku na nepovolených místech.

Na tento stále se opakující problém se kromě rychnovských hlídek zaměřili v rámci vzájemné spolupráce i naši kolegové z Polska, protože mnoho zaměstnanců do firmy dojíždí právě z této sousední země. Při akcích, kterých se v souhrnu zúčastnilo několik desítek policistů, jsme zaznamenali celkem 113 přestupků v celkové částce přesahující 100 tisíc korun. Špatné parkování zaznamenali v 66 případech, v dalších 44 případech překročení rychlosti jízdy v obci, nesprávné předjíždění řešili muži zákona ve dvou případech a telefonování za jízdy v jednom případě. Takto zaměřené dopravně bezpečnostní akce budou pokračovat," prozradila tisková mluvčí policistů Alena Kacálková.