„Řekl bych, že jsme tak v půlce výměny zimních pneumatik za letní. Hodně ji zbrzdilo chladné počasí. Lidé si raději ještě nechávají „zimáky“, proto nápor není takový. Jedeme asi tak na padesát procent,“ řekl Aleš Majšajdr z pneuservisu v Rychnově nad Kněžnou, podle kterého zatím přijímají zákazníky bez objednání.

„Jarní sezona je oproti té zimní poklidnější. Fronty žádné nejsou, ty jsou až na podzim, když nachumelí,“dodal Aleš Majšajdr.

Jeho zákazník Rostislav Tomek z Rychnova se rozhodl nechat si přezout pneumatiky včera, protože na to zrovna měl čas. „Také kvůli počasí, protože dokud byla zima, tak jsem si radši nechal ještě ty zimní. Myslím si, že je ještě budu potřebovat, ale letní, co jsem koupil, jsou severské a jsou dělané tak, že klidně může být i zima,“ vysvětlil Rostislav Tomek.

Největší nápor očekávají pneuservisy v příštím týdnu, pokud se zlepší počasí a oteplí se.

Radomír Medvídek z pneuservisu v Kostelci nad Orlicí má stejný názor. „Další nával lidí čekám po neděli, teď hlásí ochlazení a déšť a na to lidé hodně slyší. Řekl bych, že tento týden bude slabší a pak se to rozjede,“uvedl Radomír Medvídek, jenž přiznal, že první vlna přezouvání přišla, když bylo na začátku dubna hezké počasí. Přesto ani tehdy žádné fronty nezaznamenal.

„Já pracuji na objednání. Šetřím čas a nervy jak své, tak i zákazníků. Domluvím se s nimi vždycky na určitou hodinu. Ale je to všechno na komunikaci, může se stát, že se zákazník trefí do mezery, kde mě někdo odmítne, takže v této situaci je možné se dohodnout,“ řekl Radomír Medvídek.