Ve druhém voze, ve kterém cestovala matka se synem, naštěstí o život nikdo nepřišel. Přesto jsou jeho pasažéři otřeseni. Muž, který se naštěstí nezranil, ze „zmačkaných" aut vytáhl jak svouji matku, tak oběti nehody. Auta potom vzplála. Projevil velkou duchapřítomnost a patří mu velký dík. Přes veškerou snahu se však pasažéry vozu, jež vyjel do protisměru, nepodařilo zachránit. Muž i jeho matka z druhého auta se však musí vyrovnat nejen s hrůzným zážitkem, ale také ztrátou svých mazlíčků. Při nehodě se totiž zaběhly dvě kočky, které cestovaly ve voze v přepravkách. Ty se rozbily a když začalo auto hořet, vyděšená zvířata utekla pryč. Rodina je hledá. Zatím marně.

Rychnovský deník vyrazil na místo nehody, snažil se najít Sisi a Diega. Bohužel bez efektu. „Je mi líto, že jsem kočky nenašla. Chtěla bych ale hlavně apelovat na všechny řidiče, aby jezdili v tomto úseku slušně a sundali nohu z plynu. Za dobu, kdy jsem na místě byla, projelo tímto úsekem přiměřenou rychlostí tak jedno auto z osmi," řekla šéfredaktorka Rychnovského Barbora Zemanová.

Redakce i majitelé koček velice děkují za pomoc, kterou ochotní lidé ze širokého okolí nabízí. Volají do redakce a ptají se, jak to s kočkami vypadá. Jedna paní dokonce vyrazila zvířata hledat se svými známými v rojnici. Je vidět, že je příběh zasáhl. Ještě jednou všem děkujeme!