V Opočně totiž řádí neznámý pachatel, který tráví psy. Za poslední dva týdny zaznamenali v Opočně tři otravy psů, některé z nich i smrtelné. Místní veterinář potvrdil jednu.

Upozornění 
pro místní občany

Na webových stránkách města Opočna je zveřejněno upozornění: „Prosíme, aby si občané své psy a děti hlídali. Dále prosíme, aby nikdo nekrmil cizí psy. Pokud zpozorujete podezřelé konání osob, jako například házení nástrah přes plot, upozorněte Policii ČR nebo Městský úřad Opočno. Usmrcení nebo úmyslné zranění psa je trestným činem."

Případ trávení psů nahlásila starostka Opočna Šárka Škrabalová Policii ČR.
Jeden ze psů totiž pravděpodobně zemřel na otravu, další momentálně podstupují vyšetření.
Policisté momentálně případ stále prošetřují, zjišťují, zda se jednalo o náhodu nebo úmyslný čin.

Případem 
se zabývají policisté

„Policisté obvodního oddělení v Dobrušce momentálně informaci prověřují. Do současné doby ale není potvrzeno, že by spolu uvedené případy nějak souvisely," uvedla k případu tisková mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.
Podle tiskové mluvčí Aleny Kacálkové dochází k případům otravy domácího mazlíčka na Rychnovsku pouze ojediněle.

Podezření na otravu psů řeší také opočenský veterinář Jaroslav Šedivý. Podle něho je velká pravděpodobnost, že jeden ze psů, kterého vyšetřoval, zemřel skutečně následkem otrávení.

„Nikdy to nelze říct na sto procent, podle rychlosti průběhu nemoci a následné pitvy psa však můžu říci, že zemřel na devadesát procent na otravu. Ostatní psi, které jsem v ordinaci vyšetřoval, měli pouhé infekční onemocnění," prozradil veterinář Jaroslav Šedivý.
Ten také dodává, že je těžké zpětně zjistit, zda psa někdo otrávil úmyslně, majitelé totiž zrovna nebyli doma.