"Závod je zařazen do seriálu Velká cena východočeské oblasti," upozorňují za pořadatele Václav Goldbach a Jiří Tyahur.

Ti se těší, zda tentokrát bude překonán účastnický rekord z roku 2013, kdy se na start postavilo 253 vytrvalců. Vypsáno je devět kategorií mužů, žen a veteránů. Pořadatelé připravili také odměny za překonání traťových rekordů, které drží Josef Pomikálek časem 31:07 min. (1999) a Anna Pichrtová časem 34:18 min. (2001).

Trať na 10 kilometrů směřuje od tělocvičny po asfaltové cestě asi půl kilometru sídlištěm a dále lesní cestou (převážně po asfaltu) na otočku v 5,2 kilometrech, po obrátce pak zpět. Posledních 300 metrů vede z lesní cesty přímo do cíle k tělocvičně.

Zdeněk Hlaváček a Jiří Mach jsou autory nové knihy Kriminální případy z Orlických hor. Představili ji v úterý pozdě odpoledne během besedy v dobrušské synagoze.
FOTO, VIDEO: Kriminální případy z Orlických hor zřejmě půjdou na dračku

"Každý účastník hlavního závodu běhu na 10 kilometrů obdrží v cíli upomínkový předmět. Součástí sportovní akce budou ve spolupráci s Domem dětí a mládeže běžecké závody předškolních dětí až staršího žactva od 9 hodin. Prezentace závodníků v tělocvičně U Dubu začne v 8.30 hodin. Na tento závod zveme širokou sportovní veřejnost," dodávají organizátoři.