Letošní Silvestr však na Rychnovsku probíhal v poklidu. „Letos byl klid, nic závažného se naštěstí nestalo," uvedli městští policisté z Rychnova nad Kněžnou. Obdobně tomu bylo i v Dobrušce a Kostelci nad Orlicí.
„Kupodivu byl klid, nikde se nic nedělo," podotýká Miroslav Bachura z Městské policie v Kostelci nad Orlicí. Také Lukáš Krédl za městské policisty v Dobrušce se přidává s kladným vyjádřením. „Vše probíhalo v poklidu."
Telefony drnčely
O půlnoci se začali projevovat ti, co toho už více vypili.

Co si přejete v roce 2014?Přeji si hlavně hodně zdraví, nejen pro mě, ale i pro mé blízké. Taky bych chtěl úspěšně dokončit školu a pak samozřejmě najít také vhodnou práci. Hodně důležité pro mě je, abych v tom příštím roce měl kolem sebe spoustu skvělých lidí, a to jak v práci, tak v osobním životě, a taky aby se mi dařil chov strašilek a kudlanek.
Jan Rybka

Do nového roku bych si přála, aby se mi podařilo složit státnice a taky abych si ujasnila, co chci v budoucnu dělat. Dále si přeji, aby má rodina dokázala trávit společně nějaký čas bez hádek. Těším se z přírůstků v naší rodině a přeji si, abych měla dostatek času je navštěvovat a aby se má cesta a cesty mých bratrů příliš nevzdalovaly.
Šárka Jarošová

K novému roku přeji nejen svým nejbližším hodně zdraví, štěstí, lásky a spokojenosti. Také  aby lidé vykročili správnou nohou. Ať je ten letošní rok zase o něco lepší než rok minulý.
Martina Dostálová

Já si nejvíc přeji, aby nový rok byl mnohem víc v pohodě než ten letošní. Abychom byli všichni zdraví a spokojení. A co nejméně špatných zpráv.
Michaela Podloucká

„Zejména od silvestrovské půlnoci až do pěti hodin ráno jsme zaznamenali zvýšený počet volání na tísňovou linku. Zpravidla se jednalo o narušení veřejného pořádku," vysvětluje Jan Čížkovský za Policii ČR.
Alkoholu se opravdu holdovalo, už od 20 hodin večer přijímali případy v Protialkoholní záchytné stanici Královéhradeckého kraje.
„Za noc jsme plně obsadili všech osm lůžek, co tu máme, dalších 11 případů jsme z kapacitních důvodů nemohli přijmout. Asi je to také dáno tím, že jsme sloužili jen my, pardubická stanice byla uzavřena," podotkla zdravotní sestra Jiřina Neffová.
Ne všichni byli tak bujaří, někdo má raději klidnější atmosféru.
„Silvestra jsem oslavil se známými u nich doma. Hráli jsme hry a měli jsme připravené i velké pohoštění. O zábavu nebyla nouze. O půlnoci jsme se pak šli podívat ven, jak ostatní střílí petardy," prozradil Václav Preclík z Rychnova nad Kněžnou.
Někteří v tento slavnostní den nezapomněli ani na pohyb.
Manželé Kosovi každoročně pořádají pro příznivce orientačního běhu a nejenom ty, na Silvestra turnaj ve hře petanque.

Ani letos nevynechali a v Rychnově nad Kněžnou si už po sedmnácté zahráli. Nesmělo chybět ani malé občerstvení v podobě jednohubek a teplého nápoje. Hrají prý za každého počasí, ani sníh jim zábavu nepřekazí.
I přes veškerou používanou pyrotechniku nedošlo naštěstí na Rychnovsku k žádnému požáru, který by jí byl zapříčiněn.
„K ničemu závažnému naštěstí nedošlo, vše proběhlo bez problémů. Ani na kraji toho nebylo moc," dodává Antonín Beránek z hasičské záchranné stanice v Rychnově nad Kněžnou.
Více fotografií najdete na webu rychnovsky.denik.cz/silvestr