Město Opočno uspořádalo akci pro děti, dospělé a seniory u příležitosti vzpomínky na opočenského rodáka, malíře Františka Kupku. Pro děti byly připraveny nejrůznější soutěže, výtvarné dílny, malování na obličej, skákací hrad, burza vyřazených knih, výstava makrofotografií nebo fotokoutek. V horní části zámeckého parku pořadatelé připravili Barevnou pohádkovou cestu pro seniory i děti. 

Nultého ročníku výtvarné soutěže o cenu Františka Kupky na téma „svoboda“ se zúčastnilo 127 prací ze 14 základních škol a základních uměleckých škol ze širokého okolí. Ceny vítězům hlavních cen a čestných uznání poroty předala starostka Opočna Šárka Škrabalová, místostarosta Dobrušky Petr Sádovský, autor ceny Josef Oubrecht a za odbornou porotu Marie Snopková.

V květnu a červnu se v rámci různých dobročinných akcí vybíraly peníze na pomoc malé Janičce trpící dětskou mozkovou obrnou. Vybralo se téměř 40 tisíc korun. Šeky Janičce a jejím rodičům předala starostka Opočna Šárka Škrabalová, organizátor Dětské míle Jan Hoder a předseda Svazu tělesně postižených, místní organizace Opočno, Jiří Zácný.

Akci zpestřilo vystoupení skupiny My vám taky ze Základní umělecké školy Opočno, vystoupení mažoretek Gytta z Českého Meziříčí a vystoupení skupiny Jiří Kárník band.

Softball.
Obchodka patří mezi nejlepší, vybojovala další medaile