„Přikláněli jsme se k tomu, aby bylo postaveno v lokalitě, kde jsou soustředěna ostatní sportoviště. Jenže tam jsou pozemky soukromých vlastníků, kteří mají jiné představy o jejich ceně než my,“ vysvětlil opočenský starosta Štěpán Jelínek, který chce, aby hřiště bylo volně přístupné. 

Měl by na něm být také umělý povrch, aby se tam dal hrát tenis, volejbal a podobně. Navíc by se z něho mělo stát i centrum pro teenagery.

„Malé dětské hřiště už totiž město má u školky. Ale pro generaci dětí mezi deseti až šestnácti lety tady nemáme nic. Proto pro ně ve městě chceme udělat nějaké sportovní vyžití,“ dodal Štěpán Jelínek.

Zatím ještě není vůbec jasné, kdy by se s výstavbou hřiště mohlo začít. Letos to prý určitě nebude, možná ani příští rok. Starosta totiž zatím neví, z jakého dotačního fondu by bylo možné získat na stavbu peníze.

„Opravdu nevím, kdy by se mohlo začít. Zatím se spíše připravujeme. Takové hřiště nám tady chybí, a proto čekáme na možnost, díky které bychom na něj mohli získat peníze z evropských fondů. Protože pak se najednou něco vyhlásí a už musí být připraveno stavební povolení a projektová dokumentace. Proto chceme být připraveni,“ vysvětlil Štěpán Jelínek.