„Skutečně nemám moc času, protože v krámu je plno lidí, a navíc musím připravovat ohňostroje,“ reagoval včera na dotaz profesionál z Doudleb nad Orlicí, který každoročně nabízí pyrotechniku ve svém areálu i na Silvestra.
„Co se týče zábavní pyrotechniky, tak je každým rokem stále větší nabídka. Pořád se vymýšlí něco nového a posouvá se i hranice prodejnosti. To znamená, že to, co bylo dříve ve trojce, která je neprodejná veřejnosti, je již ve dvojce. Mohou si to pak koupit starší osmnácti let,“ vysvětlil odpalovač ohňostrojů, který si i letos užije Nový rok pracovně.
„Zítra střílím ve Vamberku, na Silvestra dělám ohňostroj pro jednu firmu a prvního ledna odjíždíme opět do Zelenče u Prahy. To je čtyři kilometry od Počernic a jedeme tam již po dvanácté,“ prozradil Václav Krb svůj program.
Jako zkušený profesionál si neodpustil dobrou radu. „Alkohol s pyrotechnikou nejde dohromady. Proto doporučuji, aby ohňostroj odpaloval vždy střízlivý člověk. Musí si však navíc pečlivě přečíst návod a dodržovat ho,“ míní Krb.