V prosinci loňského roku eskalovala nespokojenost některých zastupitelů a vyústila v odvolání starostky Jany Galbičkové. Do vedení města byl zvolen Libor Koldínský.

„Už bych se k tomu nerad vracel. Před námi je mnoho práce a bude lepší, když se budeme věnovat tomu," řekl nový starosta. Momentálně je před ním rozpočet města na letošek a ohlížet se považuje za ztrátu času.

Ve spojitosti s výměnou na nejvyšším městském postu se hovořilo i o jednateli jedné z městských společností – odpadové firmy Odeko – kde pozici jednatele zastával Rostislav Všetečka. Bývalý zástupce hejtmana byl odsouzen k zákazu činnosti ve statutárních orgánech a proti jeho angažmá v Odeku se bývalá starostka stavěla.

Také ČTĚTE: V kraji se masívně předělávají přejezdy, hlavně kvůli světlům

Akcionáři firmy však na valné hromadě odhlasovali to, že na místo jednatele nastoupí holický starosta a Rostislav Všetečka se ujme místa ředitele.

„Panu Všetečkovi nebylo zakázáno pracovat. A protože pracoval dobře a byl pro firmu a obce v ní sdružené velkým ekonomickým přínosem, navrhli jsme, a většinou odsouhlasili, toto řešení," řekl starosta Libor Koldínský.

Dalším důvodem výměny na radnici prý byly také nejasnosti kolem výběrového řízení na ředitele kulturního domu. I to už je dnes vyřešené a od února je ve funkci Dana Dobešová.

Co se změnilo

Začátek prosince 2016 – v zastupitelstvu Týniště eskalují problémy a dochází k výměně na postu starosty – Janu Galbičkovou nahrazuje Libor Koldínský.

2017 – jednatelem společnosti Odeco, firmy na odpadové hospodářství, je Ladislav Effenberk, ředitelem je jmenován Rostislav Všetečka.

Únor 2017 – do čela Kulturního centra nastupuje Dana Dobešová.