Tato stavební akce by měla vyjít na částku přes půl milionu korun. V současné době máme připravenou projektovou dokumentaci.
Co se týče větších stavebních akcí, rádi bychom dokončili opravy na budově místní školky(na snímku). V mateřské škole se v loňském roce už například měnilo také vodovodní potrubí. Letos bychom však rádi zrealizovali třetí etapu oprav, která by se týkala zateplení budovy. Na tuto etapu ale nemáme dostatečné finance, proto jsme zažádali o dotaci z Operačního programu Životní prostředí. Akce se bude realizovat tedy pouze v případě, že získáme dotaci.

Co se týče kulturních akcí, 6. června se mohou milovníci ryb těšit na rybářský den, který pořádá myslivecké sdružení Bělá Černíkovice. v pátek 26. června nás tu čeká již tradiční „Noční Gloriák". Jedná se o stezku odvahy pro děti plnou strašidel a tajuplných postav. V červenci budou dobrovolní hasiči z Černíkovic slavit významné výročí, a to 130 let od založení sboru.

Rubriku přinášíme každé úterý. Pořadí oslovovaných starostů a starostek je abecední podle názvu obce. Mohou nastat i výjimky.