„Data tvořená stejnými čísly jsou hodně předimenzovaná a ve výsledku pak plná emocí. Velké množství stejných čísel směřuje datum k soustředění na jednu konkrétní oblast. Datum 12. 12. a navíc v roce 2012 se točí kolem citů a emocí," řekla Dagmar Čapková, astroložka a numeroložka z Hradce Králové, podle níž není taková jednostrannost příliš výhodná.

Pokud se prý k tomuto datu váže termín svatby, může to z hlediska numerologie znamenat jistou nestabilitu a soustředění partnerů jen jedním směrem – buď na sebe sama, nebo na svůj protějšek.

Pro svatbu jsou naproti tomu výhodnější data zcela nahodilá, tvořená větším množstvím různých čísel. Přitom je dobré i vyvážené zastoupení sudých a lichých čísel.

„Lichá čísla jsou aktivní, sudá naopak pasivní. V podstatě symbolizují mužskou a ženskou stránku," řekla dále numeroložka. Datum 12. 12. je ale přece jen pestřejší než termín 11. 11. loňského roku. Jednotlivé číslice v sobě skrývají určitou symboliku.

Například čtyřka znamená stabilitu, logiku a praktičnost. Šestka zase rodinu a rodinné vazby. Zmiňovaná dvojka dodává city a emoce a třeba sedmička oplývá rozvahou a duchovní orientací.