Místní tak budou nastupovat v Nádražní ulici, kam už v současné době většina autobusů pravidelně zajíždí.

Nový autobusový terminál by se mohl začít stavět už na jaře příštího roku, nejprve ale musí být hotové oba dva autobusové zálivy v blízkosti původního nádraží, kde budou moci využívat zastávku lidé pohybující se v centru města.

Pokud to zastupitelstvo na pondělním zasedání schválí, bude město žádat o dotaci na tuto investici. Pokud by ji ale nezískalo, je schopné prý hradit stavbu nového „autobusáku" také z vlastních zdrojů. Nový terminál vyjde zhruba na deset milionů korun.

Město chce hlavní stání autobusů přesunout k vlakovému nádraží, kde má také své pozemky. Problém je hlavně v tom, že stávající nádraží není na pozemku města, ale firmy ČSAD, která chtěla výrazně zvýšit poplatek za jednotlivé vjezdy autobusů.

Nový autobusový terminál by měli začít místní využívat již v příštím roce.
„V současné době se zpracovává projektová dokumentace na nádražní prostory s terminály. Nový terminál ale může vzniknout až teprve poté, co budou hotové zálivy pro zastavování autobusů v centru města," vysvětluje starosta Rychnova Jan Skořepa.

Jeden záliv už je před Lidlem směrem na Solnici, zde bude zřízena autobusová zastávka. Druhý autobusový záliv má vzniknout naproti u světelného přechodu pod školkou Na Láni, bude sloužit pro zastavování autobusů jedoucích směrem na Vamberk.
Tento záliv by měl být podle slov starosty města hotový ještě do konce roku, teprve pak může začít vznikat nový terminál. Nové zastávky budou moci využít lidé, kteří se pohybují v centru města, aby nemuseli jít na autobus až k vlakovému nádraží.

Se stavbou terminálu by se mělo začít už počátkem příštího roku. Plánovaná stavební akce vyjde zhruba na deset milionů korun.
Radnice by ráda využila také čekárnu vlakového nádraží. Jak již dříve prozradila Deníku místostarostka Rychnova Jana Drejslová, radnice by chtěla, aby čekárna sloužila nejen pro lidi, kteří cestují vlakem, ale i pro ty, kteří přijedou autobusem. Budova by se tak mohla dočkat všestranného využití.