Místní organizace STP připravila pohádkový les pro seniory, smysl akce je jasný: „Stačí se vžít do situace našich starších spoluobčanů, kteří nemají mnoho příležitostí pro setkávání. Chtěli jsme, aby se pohádkový les stal nejen příjemnou a trochu humornou procházkou po parku, ale také možností setkání a popovídání si," vysvětlila jedna z hlavních pořadatelek Iva Vulasová. Průběh nedělního odpoledne jí dal za pravdu.
Na trase čekaly na seniory pohádkové bytosti, které dávaly příchozím nejrůznější úkoly, při jejichž plnění se užilo dost a dost legrace. Senioři chytali rybky či poznávali úryvky z pohádek. „Hrát si v každém věku, to je přece potřeba," dodává Iva Vulasová.
Senioři se opravdu zapojili a s chutí se vrátili do dětských let. Navíc byly na každém stanovišti snímky ze starého Opočna. „Organizátoři neponechali nic náhodě. Snímky byly určeny hlavně těm, jimž pohyb dělá potíže a plnění některých úkolů by pro ně bylo těžké. Nakonec to dopadlo tak, že většinou všichni plnili všechno," zhodnotili akci členové letopisecké komise, která dodala historické snímky.
Pravdou je, že místní Svaz tělesně postižených o sobě letos dává vědět. „Kromě výletu do Kuksu za sebou máme programy v domě pečovatelské služby, poslední byl věnován výročí Karla IV., a máme velikou radost, že senioři mají o naše akce velký zájem. To je velká motivace, budeme s akcemi pokračovat," slibuje všem seniorům předseda organizace Jiří Zácný. (dm)