Bude to starosta Petr Lžíčař (Veřejnost pro všestranný rozvoj Dobrušky), který setrvá ve své funkci, stejně jako místostarosta Petr Sadovský (ANO 2011). Novým členem rady by se měl stát Miroslav Sixta z vítězného sdružení (Veřejnost pro všestranný rozvoj Dobrušky).

„Jednáme s dalšími koaličními partnery. Ustavující zasedání Zastupitelstva města Dobrušky by se mohlo uskutečnit v termínu mezi 29. říjnem a 3. listopadem. Čekáme na uplynutí lhůty pro podání případných námitek na regulérnost voleb,“ sdělil Petr Lžíčař.

Tam se také rozhodne o rozdělení funkcí ve výborech. Mandát pro další čtyři roky v zastupitelstvu získal i bývalý starosta Petr Tojnar z ODS, který však kandidoval za uskupení Naše Dobruška.

Do nového volebního období vedení radnice vstoupí s novými prioritami. Počítá například s bytovou výstavbou, přístavbou domu dětí a mládeže, základní umělecké školy, s vybudováním domu pro seniory, nové sportovní haly a rekonstrukcí areálu krytého bazénu a venkovního koupaliště. Novou podobu má získat také Kostelní ulice a zlepšit dopravní situaci by měla kruhová křižovatka u benzinové stanice. Pod jednu střechu nedávno zakoupené budovy Univerzity Karlovy se pak přestěhují jednotlivé odbory městského úřadu.

Nejlepší knihovnice roku.
Nejlepší knihovnice jsou i v našem regionu