Místní ale mnohem více než prezidentští kandidáti zajímal obří hamburger. Jeho snědení v limitu jedné hodiny bylo úkolem soutěže jedlíků.

Zaměstnankyně restaurace Michaela Procházková uvedla: „Soutěžit mohl kdokoli během celého minulého týdne. Stačilo se předem objednat, abychom zvládli dvoukilovou porci připravit. Letos jsme nalákali rekordní počet jedlíků, obří burger se pokusilo sníst 93 lidí. Pouze pěti se to ovšem nakonec podařilo."
Tím nejrychlejším, komu se podařilo sníst hamburger, kde jen maso vážilo 800 gramů, se stal Petr Kirschlager. I s hranolkami ho spořádal za neuvěřitelných 36 minut a 34 sekund. Odměnou za tento výkon mu bude sud piva.

Předchozí dva ročníky skončil tento závodník vždy druhý. Letos proto přípravu nepodcenil.
„Minule jsem dvakrát skončil druhý. Možná i proto, že přede mnou nebyl stanoven žádný dobrý čas a tak jsem neměl koho pořádně časově předehnat. Naštěstí letos pár hodin před nástupem to nějaký jedlík zvládl za 41 minut. Rázem jsem tak měl motivaci. Přípravu jsem letos vážně nepodcenil. Několika litry vody denně jsem trochu připravil žaludek na příjem toho monstra. K vítězství pomohla i velká podpora přátel, kteří tam se mnou byli a fandili a hnali mě dopředu až do posledního sousta. Zadařilo se a jsem spokojený," prozradil svou strategii Deníku vítěz Petr Kirschlager.

Většina těch, kteří se o podobný výkon pokoušeli, svou snahu vzdala někde kolem poloviny. Zbytek porce si mohli nechat zabalit s sebou domů, kde se z ní dozajista najedli ještě ostatní členové rodiny. ⋌(jan)