„Bývalý objekt hasičské zbrojnice byl takový slepenec asi ze tří částí. Kompletně vypadal nevzhledně a navíc byl v havarijním stavu," uvedl důvody, proč domek šel k zemi, starosta Potštejna Petr Dostál.

Nová budova vyrostla s pomocí dotace. A nyní práce na ní již pomalu míří do finiše, aby se vše mohlo doladit a infocentrum i hasiči mohli začít se stěhováním.

Proti původním plánům na výstavbu a podobu nové zbrojnice s informačním centrem se přitom v minulosti zvedla vlna nevole. V obecním referendu ji místní odmítli. Vznikla její nová verze. Stavba je přízemní s plochou střechou a garáží vystupující jako druhá hmota objektu. Fasády do ulice jsou obehnány kamennou obezdívkou z místního pískovce. Garáž s nápisem hasiči POTŠTEJN je obložena dřevěným obkladem. Výrazným prvkem je zapuštěné podloubí v přední části.