Místní Spolek za veselejší Meziříčí si společně se zdejšími obyvateli  a dalšími nadšenci zavzpomínal v podobě recese na dřívější masové povinné prvomájové průvody. I když mnozí tuto dobu zažili, na chvíli zavzpomínají, jsou rádi, že dnes si mohou obcí chodit, jak se jim zachce, a hlavně je to z legrace.
Ve skupince nadšených účastníků se objevují dělníci, prostý lid, pionýři, ale i jezeďáci.

„Jsem tu poprvé, zatím jsem v průvodu nechodila. Letos jsem se ale chtěla zapojit také , líbí se mi to, sdružuje to lidi," prozradila Michaela Macková z Českého meziříčí, která přišla převlečená za jezeďačku.
Nechyběly samozřejmě ani rudé prapory, mávátka a transparenty. Obcí se rozléhala nejen hudba, ale i mnohá hesla.

„Máme tu zatím sedmnáct alegorických vozů. Je tu například i bezdomovec Zilvar z Opočna. Já sám se pokaždé účastním, je to hlavně pro zábavu," prozradil jeden ze zakladatelů této zábavy Ivo Luňák.
Podle něho jde hlavně o nostalgii a také zábavu, na konci prý nebude chybět ani soudek zlatavého moku a buřtíky. Kromě dobových naleštěných automobilů tu jezdily také motorky, převládaly ale hlavně traktory. Některé za sebou táhly i kárky, na kterých seděly děti s mávátky.
Nechyběli ani pionýři. „Letos už chodím popáté, pokaždé se tu objevím jako pionýrka. Pravidelně se mnou chodí také můj malý syn. Myslím, že je dobré dodržovat takovéhle tradice a připomínat si, jaké to skutečně bylo," dodává Alena Pleslová.

Účastníci průvodu tak zavzpomínali na dobu, kdy prvního května každý musel vstát  a jít do ulic, i když se mu nechtělo.
Ve čtvrteční odpoledne takové pocity ale jistě nikdo neměl, u obecního úřadu, kde se místní scházeli, vládlo veselí a bujará nálada. Do již tradičního prvomájového průvodu se zapojil i starosta obce Milan Žďárek, ten se chopil i mikrofonu a vyvolával mnohá hesla na oslavu svátku práce.

Průvod prý rozhodně žádný rok nevynechá.
Obcí neprocházeli pouze dělníci, zemědělci, pionýři a prostý lid z Českého Meziříčí. Přijeli také zástupci blízkého Mokrého nebo Opočna a dalších okolních vesnic.