Asi nejatraktivnější soutěží po oba dny byla volba miss mokré tričko, do které se přihlásilo pět odvážlivých dívek. Na pomoc si mohly přizvat i kluky z davu, těm se však vesměs moc nechtělo. Přesto se bez nich některé soutěžní disciplíny neobešly.

„Letošní novinkou byla výměna spodního prádla mezi soutěžícím párem. Další disciplínou byl tanec s vodníkem, běh na vodních lyžích, ten však za všechny dívky splnili jejich partneři, a nakonec finálová sprcha v bílém tričku," řekl organizátor Luboš Šmída s tím, že v pátek vždycky bývá největší účast. „Lidé raději přijdou na „hanbatiny"," usmíval se.

V sobotu přišlo na řadu pět netradičních disciplín. Diváci i soutěžící se tak bavili u sprintu na plovoucím mostě, plutí na vodních lyžích, jízdy na kole, skoků na lyžích ze skluzavky  a jízdy na trakaři, přičemž se ti dva uprostřed cesty museli vyměnit.

„Zájem o akce však už není takový, jaký býval. Jednou tady bylo dokonce tři a půl tisíce lidí. Letos budeme rádi, když to bude šest set za dva dny," uvedl Luboš Šmída.
Honza z Českého Meziříčí na Ledeckou lávku jezdí skoro každý rok. „Líbil se mi program, hodně mě pobavil. Na lávku bych se však neodvážil," řekl.

Přestože poslední ročníky Ledecké lávky nejsou tak silné, organizátor Luboš Šmída má v plánu tradici udržet. „Už jsou tady nějací nástupci. Problém je, že prostor kolem nádrže je soukromým pozemkem a vlastníci ho nechtějí obci prodat. Takže je problém do něčeho investovat," řekl Luboš Šmída.