Na finančně jistě náročnou výměnu oken a vchodových dveří, kterou pokrylo ze svého rozpočtu město, navázaly úpravy interiérů. Byly vymalovány prostory, které využívají senioři pro svoji opravdu pestrou činnost, položen nový koberec a spoustou zdánlivých maličkostí bylo vylepšeno a zútulněno klubové zázemí.
Na úklidu se pak podíleli podle svých možností a zdravotních dispozic jak „pohodáři", tak mnoho dalších.

S mytím oken a praním záclon pomohli pracovníci pečovatelské služby, zaměstnanci technických služeb pro změnu stěhovali nábytek v době malování.
Vedoucí Klubu seniorů Pohoda Miroslava Nováková nešetří slovy chvály: „Oznámení o výměně oken a vchodových dveří bylo opravdu jak dar nebe, pardon – z městského úřadu. Okna se totiž skoro nedala otvírat."

Její poděkování však patří všem, kdo se vedle již jmenovaných na zvelebení prostor podíleli – řemeslníci, údržbáři, informatik, kolektiv pracovníků odboru správy majetku města, ale také ochotní majitelé prodejny železářství, stejně jako starosta Kostelce nad Orlicí Jiří Bartoš.

„Pokud jsme někoho nejmenovali, tak to není záměr. Věřte, že jsem si často říkala, že „v nouzi poznáš přítele", a ve stáří je to dvakrát důležitější. Nešlo doslova o stav nouze, spíš o takové „prověření profesního přístupu a ochoty pomoci."

V ještě vonících prostorách se již uskutečnilo zasedání výboru Klubu seniorů Pohoda a radost z dokončené rekonstrukce se zdvojnásobila, neboť během jedné a půl hodiny byla vyprodána všechna místa připravovaného zájezdu do Orlických hor a jejich podhůří. Zkrátka kostelečtí senioři jsou neustále v jednom kole.

Dana Ehlová