Podle starostky Martiny Bělkové má největší podíl na národním úspěchu hlavní tahoun Jana Zvěřinová.

 

Když častolovická starostka Martina Bělková obdržela bezprostředně po čtvrtečním vyhlášení vítězů strohou sms zprávu „Vezeme zlato z republiky,“ dojalo ji to k slzám. „Hrozně moc našim děckám fandím, protože vím, že měla problémy již v krajském finále, a to kvůli rivalitě jednotlivých soutěžících.

Dokonce tam vedoucí týmů uvažovali o nahrávání výsledků svých svěřenců, protože již tam rozhoduje každý bod,“ komentovala úspěch častolovických žáků nadšená starostka.

Základem úspěchu je prý osobnost Jany Zvěřinové, která je hlavním tahounem. „Ona se skutečně této tematice věnuje intenzivně již dlouho. Veliký dík patří samozřejmě našemu reprezentačnímu týmu ve složení Lukáš Pápay, David Šilar, Nikola Bečková a Martina Popová. A nesmím zapomenout na jejich rodiče, které své ratolesti podporují,“ ocenila úspěch Martina Bělková, která si na počest vítězů připila i vítězným destilátem při sobotním vyhlašování vítězů Maloledského podorlického koštu.

„My jsme aktivitu našich cyklistů podpořili vybudováním malého dopravního hřiště u základní školy, a navíc přispíváme na jejich pravidelnou účast v národním kole i finačně. V každém případě je republika naše a budeme našim reprezentantům držet pěsti v evropském finále,“ dodala častolovická starostka Martina Bělková.