Ta zpestří jarní velikonoční výstavu, jež se koná od pátku30 března do neděle 1. dubna v Častolovicích.

„Diváci si soutěž velmi oblíbili. Pravidelně ji najdou v hlavním sále výstaviště. Dokazuje, že je mezi námi hodně šikovných nadšenců, kteří milují staročeské tradice. Celá soutěž je anonymní. Protože jsou to ale opravdu velmi pěkná umělecká dílka, bude vedle očíslovaných kolekcí i jmenovitý seznam všech soutěžících, aby každý viděl, čí šikovné ruce krásné kraslice vyzdobily,“ přiblížil klání hlavní organizátor výstavy Josef Helmich.

Upozornil dále, že do soutěže se mohou zájemci ještě přihlásit na tel. 721 311 719, nebo podle instrukcí na internetové adrese www.zahradkari.com. Podmínkou je odevzdání exponátů pořadatelům přímo na výstaviště v Častolovicích do čtvrtka 29. března do 14 hodin.

Fantazii ani technikám zdobení se meze nekladou. Jedna kolekce má obsahovat tři až pět kusů, kraslice nemusejí být jen z vajíček, soutěžící mohou použít různé materiály. „Každý, kdo odevzdá pořadatelům exponáty, dostane volnou vstupenku a uhradíme mu cestovné,“ láká Josef Helmich.

Nápaditost a aranžérské schopnosti však na výstavě představí i další tvůrci. „V hlavním sále výstaviště si můžete prohlédnout také samostatnou expozici z různých velikonočních exponátů. Jedná se o naaranžované misky, truhlíky, vázy, věnečky, podnosy, květináče, napečené věci a podobně,“ slibuje Josef Helmich.

„Protože pořadatelem jsou častolovičtí zahrádkáři, na výstavě najdete kromě velikonočních námětů i řadu zahrádkářských potřeb,“ doplňuje Josef Helmich s tím, že zde představí i symboly Velikonoc včetně živých beránků a králíčků.

Podmínky účasti v soutěži

• Kolekce kraslic musí obsahovat tři až pět kusů.

• Technika zdobení není nikterak omezená, ani použité materiály na tvorbu kraslic.

• Přihlásit se musíte na tel. 721311719 nebo na www.zahradkari.com