Napínavou a lehce strašidelnou akci si užijí hlavně děti. Na dobrodružnou cestu by si s sebou měly vzít lampiony se svíčkou nebo jiné osvětlení.

Dobruška – Představení pro děti s Michalem Nesvadbou se koná v sobotu od 15 hodin ve Společenském centru v Kině 70. Michal bez ohledu na počasí i na roční období dokáže, že během představení rozkvete celé jeviště. Roztančí sál v různých rytmech třeba letní plážové samby, tančit budou nejenom děti, ale i květiny. A to ještě nevíte, co se děje za plotem v Michalově zahrádce! Kopretina zpívá, kaktus do všeho mluví, konev má rýmu a umělá kytka z toho má dokonce legraci! Tak se přijďte pobavit.

Týniště nad Orlicí – Divadelním představením s názvem Nejstarší řemeslo pokračuje 45. ročník Týnišťského divadelního podzimu. V pátek od 19.30 hodin se v kulturním domě představí herci divadelního spolku Vicena z Ústí nad Orlicí. Příběh pěti stárnoucích prostitutek z newyorského Manhattanu se navzdory svému názvu dotýká citlivých sociálních témat a zabývá se problematikou smrti a smyslu lidské existence.  (pj)