Princip je jednoduchý. V jeden čas, tedy ve středu 13. prosince od 18 hodin, začnou všichni účastníci této akce společně zpívat známé vánoční melodie. Pokaždé se jedná o jedinečný zážitek. Kdy jindy se totiž známí i neznámí lidé společně setkají v poklidné a mírumilovné předvánoční atmosféře a zapomenou na shon a stres, který s sebou předvánoční čas přináší? Zapojit se mohou školky, školy, domovy důchodců, mateřská centra, ale i mnozí další.

Pokud se k nám budete chtít připojit a zazpívat si koledy, stačí se zaregistrovat na našich webových stránkách denik.cz/cesko-zpiva-koledy, kde pak rozsvítíme příslušnou hvězdu na mapě České republiky.

Na Rychnovsku se už rozsvítily hvězdy v Rychnově nad Kněžnou, kde budou příznivci Deníku, čtenáři i veřejnost zpívat v místním pivovaru a v blízkém Dance Pivovaru, i v Kostelci nad Orlicí, kde se 13. prosince sejdeme na Jiráskově náměstí. Připojilo se však i horské Deštné v Orlických horách, tam se koledy rozezní u vánočního stromečku před kostelem sv. Máří Magdaleny.

I letos si společně zazpíváme tři koledy, které již známe: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán a Půjdem spolu do Betléma. O dalších rozhodnete svým hlasováním. Zpívání zakončí Vánoce, Vánoce přicházejí.