„Třikrát až čtyřikrát do roka připravujeme speciální týdny různých kuchyní, jako například racionální, ruská, staročeská, slovenská rybí a podobně. Tentokrát to je italská a k tomu jsme připravili i kompletní výzdobu,“ komentovala akci Václava Roklová, ředitelka společnosti, která vaří pro necelých 2100 strávníků, přihlášených od září lońského roku. „Tento týden nabízíme italská jídla v původní budově a od pondělí do pátku potom v jídelně Základní školy Javornická,“ doplnila ředitelka.

Že se jídla čtyřem kuchařům včetně šéfkuchaře Jiřího Hubálka a dalšímu personálu povedla, svědčil zájem školáků. Salát si vybrala také Lucie Pacáková ze 3.B (na fotografii) a na dnešní Spaghetti ala pescatore se těší i ředitel zdejšího Gymnázia F. M. Pelcla Zdeněk Žabokrtský.