Park u Nového zámku hostí festival jídla

V Kostelci nad Orlicí 21. září: Park Nového zámku v Kostelci nad Orlicí bude tuto sobotu lákat všechny milovníky dobrého jídla a hudby. Od 11 hodin tady začne Food festival, který potrvá až do 18. hodiny. Čtvrtý ročník oblíbené gastronomické akce přilákal o třetinu více prodejců než loni.
„Návštěvníky čeká na pět desítek prodejců. Den plný dobrého jídla a pití zpestří doprovodný program pro děti i hudební sety Tea Jay Ivo Pospíšila. Mezi stánky nebudou chybět stálice festivalu včetně domácí Toniovy zámecké kavárny a restaurace. Oproti minulým letům přibudou burgery v mnoha variantách, více bude zastoupená i nabídka cizokrajných jídel, cukrářských specialit i nápojů,“ uvedl majitel zámku František Kinský.

Hurá na Týnišťské posvícení

V Týništi nad Orlicí 21. září: Městský park v Týništi nad Orlicí ovládne v sobotu tradiční Týnišťské posvícení. Připraven je kulturní program, zábava pro děti, občerstvení a vstup je zdarma. Návštěvníci se mohou těšit nejen na vystoupení skupin Black buřiňos, Zelenina, Factorial Orchestra a Sto zvířat, ale i na taneční vystoupení, jízdy kočárem a další zábavu.

Sportovně naučná stezka vede historickým centrem i parkem

V Opočně 21. září: Pro školáky i předškoláky a jejich rodiny je připravena zábavná sportovně naučná stezka v historickém centru Opočna a v zámeckém parku. Na stezku se můžete vypravit v sobotu 21. září. Startuje se od 9 do 10 hodin v průchodu u základní školy na Trčkově náměstí. „Stezka je připravena tak, aby se bavila celá rodina a zároveň se něco nového naučili nejen ti nejmenší. Do akce se zapojilo i několik místních spolků, které pro účastníky připravily jednotlivé úkoly. Sportovní aktivity prověří sokolové a hasiči, kteří přijedou i se stříkačkou, rybáři představí nejrůznější druhy ryb a s rostlinami vás seznámí pracovníci výzkumného ústavu. Vyzkoušíte si svoji zručnost a odnesete si i něco na památku,“ zve Kateřina Vošlajerová, organizátorka akce.

Bývalá Panská míčovna v Opočně slouží jako výstavní síň.
Výstava láká do míčovny