Rok 2018 - takzvaný osmičkový rok

Události v letech 1918, 1938, 1948 či 1968 patří neodmyslitelně k významným milníkům naší historie. Od vzniku republiky tomu bude v říjnu 2018 přesně 100 let!

Kdo by odolal prohlížet si stará alba a zažloutlé fotografie dokumentující dobu minulou. Jak lidé před sto lety vítali vznik Československa, jaký byl spolkový život, ale i důležité mezníky v uplynulých sto letech ve vašich městech a obcích. To vše budete nacházet každý pátek tištěném vydání vašeho regionálního Deníku. 

Začátkem ledna 2018 totiž odstartoval nový naprosto unikátní projekt Deníku Jak jsme žili v Československu, který bude mapovat 100 let od pádu Rakouska - Uherska až po současnost v řadě míst vašeho regionu.

Letos si připomínáme stoleté výročí od vzniku Československa. K oslavám se připojuje i regionální Deník, a to unikátním projektem Jak jsme žili v Československu. V dalším dílu seriálu nás nechá do své minulosti nahlédnout Svoboda nad Úpou. Seriál nacházíte každý pátek na stránkách Krkonošského deníku. Společně jsme již nahlédli do historie Jívky, Radvanic, Libňatova, Havlovic, Úpice, Chvalče, Černého Dolu, Janských Lázní a Malých Svatoňovic. Máte v archivu také zajímavé snímky z vaší obce, na kterých jsou členové různých spolků, školáci a podobně? Napište a pošlete nám je na email jana.mudrova@denik.cz